lapaset

Snooker-liikanimiä

Saturday, April 20th, 2019

Britit ymmärtääkseni harrastavat leikkisiä liikanimiä yleisemminkin; tämän kirjoittajalle tutuiksi on tullut snooker-pelaajien nimiä. Alla joitakin kakkein leikkisimmiksi havaittuja.

Nigel Bond
00-147 — tämä on oikein leikkisä yhdelmä kahdesta maagisesta numerosta: fiktiivisen psykopaatin numerotunnuksesta ja snookerin “maksimibreikin” pistemäärästä 147 (snookerissa on mahdollista tehdä tätäkin suurempi breikki, ja näin on myös tehty). Erityisleikkisän tästä nimestä tekee se, että Bond ei ole urallaan maksimiin pystynyt.
Steve Davis
Interesting — jostain syystä Davisiä pidettiin siinä määrin jurona ja tympeänä jäppisenä, että Spitting Image -TV-taireluomasarja katsoi parhaaksi irvailla herralle nimeämällä hänet näin. Jotakuta saattaisi tavallaan kiinnostaa se, että Davisillä on melko pätevä CV, jossa on mm. kuusi maailmanmestaruutta.
Anthony Hamilton
Sheriff of Pottingham (Hamilton on kotoisin Nottinghamistä); pot-verbin merkitys on pussittaa; sama sana substantiivina tarkoittaa pussitusta.
Ronnie O’Sullivan
The Rocket — herra ilmeisesti pelaa kuin raketti, mitä on vähän outona pidettävä.
Neil Robertson
Thunder from Down Under — Robbo on aussi, ja jyrähtelee.
Mark Selby
The Jester from Leicester — Selby on kotoisin Leicesteristä ja on kaiketi melkoinen jekku-petteri; The Torturer — itsensä Ronnie O’Sullivanin lanseeraama nimi; Selby tunnetaan varsin pätevänä safety-pelaajana.
Jimmy White
The Whirlwind; Ladies’ Choice; The People’s Champion — viimeinen viittaa siihen, että White on ensinnäkin hyvin suosittu ja toisaalta on on hävinnyt kaikki kuusi MM-finaaliaan.

Wikipedia listaa nimiä lisää.